Home Koffie drinken in Huissen Perfect kopje koffie
Kees van der Westen

Perfect kopje koffie

Optimaal genietmoment

Koffie drinken in Huissen kun je op vele plekken. Maar topklasse koffie en espresso drink je bij Grand café Barend. Een perfect kopje koffie is een combinatie van techniek, ingrediënten en liefde. Kees van der Westen bouwt de limousines onder de koffiemachines. Zijn high-end apparaten zijn niet alleen een lust voor het oog, maar staan voor perfectie in koffiebereiding. Daarbij hebben we een state-of-the art bonenmaler waarbij we de maling van de boontjes op de seconde af kunnen stemmen. De maling van de bonen is namelijk van grote invloed op de smaak van de koffie.

Kopje koffie
Hoe verfijnder de maling, hoe rijker en sterker de smaak. Zo heeft een pittige espresso dus een fijnere mailing dan een gewone koffie. Ook het soort water speelt een rol. Het klinkt wellicht wat decadent, maar je proeft echt het verschil als een kopje koffie is gezet van bronwater. Italië is een echt koffieland. Uit het land van la dolce vita zijn allerhande varianten  overgewaaid. Denk aan een romige cappuccino, melkige latte macchiato of beresterke ristretto. De laatste bestaat overigens uit niet meer dan een slok. In tegenstelling tot de Italianen drinken wij koffie in Huissen wanneer we daar zin in hebben. In de ogen van een Italiaan zijn wij hierin barbaren. Je drinkt een bepaalde koffie op een bepaald tijdstip. Zo is het ondenkbaar dat je in Italië een cappuccino na het diner drinkt.

Nellie's appeltaart
Wij nemen in de regel echt tijd om een kopje koffie te drinken. Op ons gemak gaan we zitten en het liefst eten we er een koekje bij. Valt er wat te vieren of willen we onszelf verwennen dan nemen we een stukje appeltaart of ander gebakje. Wij bakken onze speculaaskoeken en Nellie’s appeltaart zelf. Een kopje koffie drinken in Huissen is gezellig en ontspannen. Zeker in ons grand café. Niet voor niets heet het koffieleuten. Wanneer de koffie dan ook nog perfect met passie gezet is, dan is dat een optimaal genietmoment.