Home Koffie drinken in Huissen Koffie drinken in Huissen

Koffie drinken in Huissen

De beste espressomachine en de meest verse boontjes

Koffie drinken is bij ons gemeengoed. Koffie is volksdrank nummer 1. Dat was ooit wel anders. In Nederland dronk aan het einde van de 17e eeuw slechts door een handjevol mensen uit de gegoede burgerij koffie. Koffie was in die tijd een exclusieve drank en was daardoor alleen aan een select gezelschap voorgehouden. Begin 1700 werden de eerste koffiemonsters en een koffieplant vanuit Malabar naar Amsterdam verscheept. Handelsvolk als wij zijn, exporteerden we vanuit deze teelt koffie naar andere Europese landen. Nederlandse zeevaarders smokkelden overigens koffie naar Nederlands-Indië. Ook zijn plantages ontstaan in Sri Lanka en Zuid-Amerika door de Nederlandse koopvaardij. Omdat de verkrijgbaarheid van koffie toenam, daalde de prijs. Hierdoor werd de drank steeds populairder. En gingen we meer koffie drinken.

Opkikkertje
Nogal altijd is koffie een gewilde drank. De cafeïne in de koffie heeft een opwekkend effect. Hoe sterker de koffie, hoe groter het effect. Na het koffie drinken, voel je je direct alerter en het verbetert je concentratie. Koffie heeft van nature een bittere smaak. De aroma’s in de koffie bepalen verder de smaak. Een perfect  kopje koffie zetten, is bijna wetenschap. De smaak wordt beïnvloed door de zetmethode, de maalgraad, de boontjes, de hoeveelheid water en de temperatuur.

Koffie drinken in Huissen
Grand café Barend heeft de beste espressomachine, namelijk die van Kees van der Westen. Daarnaast gebruiken we de meest verse boontjes van een microbranderij in Velp. Dan is het vervolgens de hand van de meester die jouw ultieme kop koffie zet. Het scheutje liefde zorgt daarvoor. Koffie drinken in Huissen doen we hier op typisch Nederlandse manier. Zoals koningin Maxima ooit zei: met een koekje erbij. Wij bakken onze eigen speculaaskoekjes. Voor een optimaal genietmoment neem je er een overheerlijk stuk taart bij. Nellie’s appeltaart heeft een geheim recept. Met een bijzonder deeg, Elstar appeltjes, sinaasappel en abrikozen. Onze bakkers bakken Nellie’s appeltaart overigens dagelijks zelf vers. Hemels met een toef slagroom. Houd je van zoetigheid en vind je het leuk om te delen? Geniet dan samen van één van onze koffieplanken.

Nellie’s appeltaart
Weet je wat Nellie’s appeltaart en onze speculaaskoekjes bijzonder maakt? Onze bakkers zijn medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wij willen deze mensen een zinvolle plek geven in de maatschappij. Door te werken, hebben ze een waardevolle besteding van de dag. Bovendien doen ze echt mee. Je kunt niet alleen genieten van deze zoetigheden in ons grand café, op bestelling kun je de taart en koekjes ook kopen voor thuis. Koffie drinken thuis wordt zo extra speciaal.