Koffieboontjes

Boontjes

In de ambachtelijke microbranderij in Velp worden wekelijks onze kakelverse boontjes gebrand

De koffieboontjes zijn de grootste smaakmakers van de koffie. De machine, het water, de mailing hebben verder invloed op de smaak. Bij Grand café Barend zetten we jouw perfecte kopje koffie met de master onder de koffiemachines: de Kees van der Westen. Dit state tot the art apparaat is niet alleen een lust voor het oog. Het is eveneens de nummer één in het zetten van koffie. Lekker koffie drinken doe je dus bij ons.

Verse boontjes
In de ambachtelijke microbranderij in Velp worden wekelijks onze kakelverse boontjes gebrand. Deze koffieliefhebbers laten met hun verfijnd brandingsproces een geweldig aroma in de koffie tot uiting komen. Hoe verser de koffie, hoe beter je de aroma’s proeft. We schenken toegankelijke melanges met lekker veel body. Voor elk koffiemoment, dus ook bij de lunch of het diner, bereiden we een voortreffelijke kop. Zo garanderen we dat je op elk moment bij ons geniet van koffie drinken.

Maling van de koffie
Vervolgens is de maling van de koffie essentieel. Hoe fijner de maling van de boontjes hoe sterker en smaakvoller de koffie. We hebben ook hiervoor het beste gereedschap. Namelijk een koffiemaler die je op de seconde af kunt stellen. Kakelverse boontjes, de beste apparatuur daarna is de hand van de barista die de smaak bepaalt. Caffé con amore, zeggen de Italianen. Een kop koffie met liefde gezet. 

Bij koffie drinken hoort natuurlijk een delicieus koekje. We bakken zelf ons eigen speculaasjes. Een ook Nellie’s appeltaart is niet te versmaden. Allemaal uit eigen keuken. Bereid met dezelfde liefde als we een kopje koffie zetten. Onze koek en taart hebben daarnaast nog een sociaal ingrediënt. De bakkers zijn medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Op deze manier doen zij ook op een waardevolle manier mee in de maatschappij. Dat laat de zoetigheid alleen maar beter smaken. Toch?