Home Wie is Barend? Barend stoer en imposant

Barend stoer en imposant

Schutter met ouderwetse zeemansnaam

Barend staat voor nog meer dan alleen levendigheid. Het is voorts een ouderwetse mannennaam. Stoer, imposant en sympathiek. De vrolijke drinker van Frans Hals was een schutter, maar deze heldhaftige naam doet eveneens denken aan een robuuste zeeman. Wij hebben een voorliefde voor Terschelling. Beroemd Nederlands zeevaarder, ontdekkingsreiziger en cartograaf Willems Barentsz is geboren op Formerum Terschelling. Toeval bestaat niet.

Terschelling is het grootste Waddeneiland. Op het eiland staat de oudste vuurturen van Nederland, te weten de Brandaris. Hij is gebouwd in 1323. De vuurtoren was nodig voor een goede markering. Omdat de Waddeneilanden vanuit de Noordzee gezien veel op elkaar lijken. Het is een echt fietseiland waarbij 80% van het eiland uit prachtige natuur bestaat. Je vindt er een aantal karateristieke dorpjes. Er is meer dan 30 km strand, waarvan sommigen meer dan 500 meter breed zijn. Je kunt er uren wandelen. Ook heeft het een levendig uitgaansgebied. 

Je vindt dan ook een snufje van dit oer-Hollandse eiland terug in grand café Barend. Zo komen onze bitterballen en kroketten van het eiland. Bovendien laten we tijdens het seizoen mosselen overvaren. Voor onze roemruchte zeebaars haalden we de inspiratie van het Waddeneiland. Het is net zoals de cranberry's een echte specialiteit van daar.  Aanrader dus. En voor wie al eens Terschelling bezocht heeft: zonder het drinken van een Juttertje ben je niet op het eiland geweest. Dus die serveren we na het diner van het huis.

Imposant, stoer en sympathiek. Dat is Barend. Een schutter die voor ons ook een beetje een zeevaarder is. Het is tot slot een mens De mens staat bij ons centraal. Dat uiten we door onze gastvrije houding. Door alleen het beste voor te schotelen. En jou en je gezelschap een moment van genieten te geven. Kom je kennismaken met Barend?